Afdrukken

Nürburgring 24 hours 2016

De 44e edititie van de 24 uur op de Nürburgring werd verreden op 28 en 29 Mei 2016. De pole position in de SP9 klasse (de koningsklasse van de 24 uur) werd ingenomen door de BMW M6 GT3 van Rowe Racing met coureurs Maxime Martin, Phillip Eng en Alexander Sims achter het stuur.

De race werd gedomineerd door de Mercedes GT3, met de eerste 4 plaatsen en de kleinste marge ooit tijdens de 24 uur op de Nordschleife werd de race gewonnen door de AMG-Team Black Falcon #4 met achter het stuur Maro Engel achter het stuur. Op slechts 5,7 seconden kwam de #29 HTP Motorsport GT3 over de streep met Christian Hohenadel die slecht 1 rondje daarvoor nog als eerste over de streep kwam. Engel wist in de laatste ronde zich langs de #29 te persen voor de winst. Een enorme klap voor HTP en Hohenadel die zich daarmee de vreugde van een tweede plaats niet goed konden plaatsen.  Hoewel HTP nog een formeel protest indiende tegen de actie van Engel zag de wedstrijdleiding er geen reden in om in te grijpen.